Kalium brist

Detta med kaliumvärdet ÄR tydligen allvarligt t.o.m för mig. Sjuksköterska har under gårdagen och morgonen kommit och tagit prover och ” kollat” om jag fortfarande lever och har understrukit hur viktigt det är att ta det lugnt fram till att mina prov värden går upp !Okej, okej, jag tar er lite på allvar. Bara för att få lugn och ro. Därför har jag gjort mitt minne lite färskare vad gäller kalium värde.

Kalium är ett mineralämne som har stor betydelse för kroppens celler. Framför allt muskelcellerna, vilket innebär att kaliumbrist är direkt skadligt för hjärtat och kan ge hjärtstillestånd. Kalium halten är hög inne i cellerna och låg ute i blodet. Endast två procent av kaliumhalten finns i blodet, vilket gör att en liten förändring i på blodproverna vad gäller kaliumvärdet innebär att en stor förändring redan skett inne i cellerna. Denna lilla förändring kan påverka livsviktiga funktioner i din kropp. Till exempel musklernas arbete och hjärtats förmåga att pumpa runt blodet. Man ska normalt ligga mellan 3,5 – 5 mmol/L. Det är heller inte bra att ligga högre än referensvärdet. Lågt kaliumvärde ger muskelsvaghet och kramper.

Mina värden ligger på 2,9—– ganska så mkt under då med andra ord !

Men jag är i goda händer och känner mig trygg här i sjukhus sängen !

Annonser

Om zarysz

Jag heter Sari,som det låter är det inte svenskt utan ett finskt namn. Jag föddes i Björneborg/Pori i Finland och kom till Sverige 1980. Jag är gift sedan 2003 , har 3 egena barn och 3 bonusbarn, 3 egena barnbarn och 8 bonusbarnbarn ! Intressen Jag är intresserad av webdesing,foto redigering,musik,djur,blommor/växter,scrapbooking,det okända,psykologi mm. Jag gillar... När jag få filosofera i fred. Jag ogillar... Mornar ( är en nattuggla ) och en massa annat också ! Motto: Var mot andra som du vill att andra skall vara mot dig! Det är orättvist att behandla alla lika ! Visa alla inlägg av zarysz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: